خواص نعنا فلفلی

خواص نعنا فلفلی

بهترین مقاله‌ای که امسال درباره‌ی خواص «نعناع فلفلی» خواهید خواند!

از خرج هزینه‌های هنگفت برای خرید دارو و محصولات شیمیایی، خسته نشده‌اید؟ تا کی می‌خواهید از روش‌های پرضرر شیمیایی استفاده کنید و هیچ نتیجه‌ای نگیرید؟ به نظر من وقت آن رسیده که کمی دیدتان را عوض کنید و با داروهای گیاهی و طب سنتی کمی صمیمی‌تر شوید. داروهای صنعتی و شیمیایی فقط یک خاصیت دارند و صد ضرر. اما داروهای گیاهی به عکس، صد خاصیت دارند و فقط یک ضرر.

داروی گیاهی یا شیمیایی؟

در این مقاله از سرزمین سلامتی، ما می‌خواهیم رازهای «نعناع فلفلی» برای لاغری، سلامت و زیبایی را با شما در میان بگذاریم، صفر تا صد آن را برایتان بیان کنیم و هر چه هست و نیست را برایتان روی دایره بریزیم. پس با ما همراه باشید!

نگاهی به نعناع فلفلی و ترکیبات آن

نعناع فلفلی (MENTHA PIPERITA) را با نام سوسنبر و آس‌بویه هم می‌شناسند. نعناع فلفلی از خانواده‌ی نعناعیان است و شباهت‌های فراوانی با نعناع معمولی دارد. خاستگاه اصلی نعناع فلفلی، شمال آفریقا و خاورمیانه است. گفته می‌شود که حتی در دوهزار سال قبل از میلاد، از نعناع فلفلی به عنوان دارو و یا ادویه استفاده می‌شده.

از نعناع فلفلی به اشکال مختلف، و برای اهدافی مختلف استفاده می‌شود. می‌توانید برگ‌های آن را خشک کرده، برای تهیه‌ی چای و دمنوش از آن استفاده کنید، یا اینکه آن را پودر کرده و برای مصارف غذایی از آن استفاده کنید. حتی روغن نعناع فلفلی نیز کاربردهای بسیاری دارد. از عصاره‌ی نعناع فلفلی، برای مصارف صنعتی همچون ساخت خمیردندان و سایر لوازم بهداشتی، استفاده‌های فراوانی می‌شود.

استفاده از جوشانده و یا دمنوش نعناع فلفلی، برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش، رفع نفخ، درمان یرقان، سرما خوردگی و عفونت‌های گلو، بسیار مفید است. بر اساس آموزه‌های طب سنتی، نعناع فلفلی طبعی گرم و خشک دارد.

مهم‌ترین ماده‌ی موجود در نعناع فلفلی، «منتول» است که سرچشمه‌ی خواص بی‌نظیر این گیاه است. هر صد گرم نعناع فلفلی، حدود ۷۰کالری دارد و همینطور از نظر مقادیر ویتامین و مواد معدنی نیز، بسیار غنی می‌باشد:

ویتامین‌ها: آ، ث، ویتامین د، و ب۶
مواد معدنی: فیبر، کلسیم، پتاسیم، پروتئین، آهن، منیزیم و سدیم

فرق نعناع معمولی و نعناع فلفلی

نعناع (SPEARMINT) و نعناع فلفلی (PEPPERMINT) از نظر ظاهری و حتی از نظر مزه، بسیار به یکدیگر شباهت دارند. ویژگی‌ها و خواص و فوایدشان هم تقریبا یکسان است؛ نوع کشت و پرورش مشابهی هم دارند.

اما در معدود مواردی با یکدیگر متفاوت هستند:

تفاوت نعناع معمولی با نعناع فلفلی

نعناع معمولی، همان است که ما به صورت روزمره، به عنوان سبزی خوردن از آن استفاده می‌کنیم.

نعناع معمولی طعمی ملایم‌ دارد، اما نعناع فلفلی بسیار تند و تیز است.

نعناع فلفلی حدود ۴۰درصد منتول دارد، در نعناع معمولی این میزان کمتر از ۱درصد است.

نعناع فلفلی، در اصل از پیوند نعناع آبی و نعنای معمولی به وجود آمده است.

نعناع معمولی کشت آسان‌تری دارد و گیاهی رونده است، اما نعناع فلفلی خودرو است.

نعناع فلفلی به صورت بوته رشد می‌کند که گاه ارتفاعش تا ۹۰ سانتی‌متر هم می‌رسد.

می‌خواهید لاغر شوید؟ نعناع فلفلی در خدمت شماست!

هر چه دمنوش لاغری تا به امروز دیده‌ای را کنار بگذارید. راه چاره در دستان ماست! لاغری آسان و کم هزینه، آن هم بدون مصرف قرص و مواد شیمیایی، دیگر آنقدرها هم غیرقابل دسترس نیست. سرزمین سلامتی برای به ارمغان آوردن یک فرایند لاغری سالم در کنار شماست، پیشنهاد ما به شما، برای لاغری، استفاده از نعناع فلفلی است.

نعناع فلفلی، سرشار است از فیبر و ویتامین و مواد مغذی. به علاوه، همانطور که پیشتر ذکر کردیم، ماده‌ی اصلی موجود در نعناع فلفلی، منتول است. درصد منتول در نعناع فلفلی بسیار بالاست و در حقیقت تندی این گیاه هم ناشی از وجود آن است.

طبق تحقیقات انجام شده که در کتاب «خوراکی‌های شفابخش» از انتشارات DK، به چاپ رسیده است، منتول یکی از مفیدترین ترکیبات موجود برای کمک به هضم غذاست. چرا که گفته می‌شود یکی از راه‌های چاقی، اختلالات گوارشی و سوء هاضمه می‌باشد.

مصرف نعناع فلفلی، اشتهای شما را کاهش می‌دهد و از طرف دیگر، به خاطر وجود مقادیر بالای فیبر، برای مدت طولانی‌تری شما را سیر نگه می‌دارد. پس به این صورت شما کمتر به غذا خوردن ترغیب می‌شوید. البته، اگر استفاده از نعناع فلفلی در کنار یک رژیم غذایی و برنامه‌ی ورزشی منظم باشد، تاثیر آن چندین برابر خواهد شد.

با چند روش می‌توان از خاصیت لاغری نعناع فلفلی بهره برد:

مصرف دمنوش نعناع فلفلی؛ قبل از غذا برای کاهش اشتها، یا بعد از غذا برای کمک به هضم آن.

مصرف دمنوش نعناع فلفلی و زنجبیل

✔ استفاده از روغن نعناع فلفلی به صورت موضعی بر روی پوست که به چربی سوزی و افزایش متابولیسم کمک می‌کند.

خواص نعناع فلفلی، آنچه که نمی‌دانید!

می‌توان از نعناع فلفلی برای کمک و تسریع فرایند لاغری استفاده کرد، اما صبر کنید! دست نگه دارید! خواص و فواید نعناع فلفلی به همینجا ختم نمی‌شود. اگر فکر کردید که خواص این گیاه معجزه‌آسا تا اینقدر محدود است، باید بگویم سخت در اشتباهید. با این اوصاف، پیشنهاد می‌کنم این بخش را با دقت بیشتری بخوانید:

 تقویت سیستم ایمنی بدن

یکی از مهم‌ترین خواص نعناع فلفلی که شاید امروزه، در این اوضاع و احوال کرونایی، بیشتر از هر چیز دیگری به چشم بیاید و بیشتر از همه به آن نیاز داشته باشیم، تقویت سیستم ایمنی بدنمان است. نعناع فلفلی از بهترین داروهای گیاهی است که در این زمینه می‌توان از خواص آن بهره برد. با درصد بالای منتولی که دارد، هم به عنوان ضدباکتری می‌توان از آن استفاده کرد، و هم برای تقویت سیستم ایمنی.

 بهبود سردردهای میگرنی

از دیگر خواص دلربای نعناع فلفلی، بهبود و رفع سردرد، به خصوص سردردهای میگرنی است. معمولا برای این منظور، از روغن نعناع فلفلی استفاده می‌شود.

در چندین مقاله‌ای که در مجله‌ی «پزشک خانواده» در آمریکا به چاپ رسیده، ثابت شده که روغن نعناع فلفلی، نوعی آرام‌بخش است و به عنوان یک مسکن نیز می‌توان از آن بهره برد.

 رفع اختلالات گوارشی و سوء هاضمه

نعناع فلفلی معجزه‌ای است برای درمان اختلالات گوارشی همچون: سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر، درد معده، اسهال و نفخ. استفاده از نعناع فلفلی، برای کاهش اسپاسم بسیار مفید است به همین دلیل، کمک شایانی به بهبود روده‌ی تحریک‌پذیر خواهد کرد. به علاوه با خواص ضد دردی که دارد، برای کاهش درد معده و روده نیز مفید خواهد بود. همینطور برای درمان اسهال نیز به کار می‌رود.

 کاهش تهوع و درمان استفراغ

ترکیبات موجود در نعناع فلفلی برای کاهش حالت تهوع و درمان استفراغ‌های متمادی، بسیار مفید است. مصرف آن برای رفع تهوع‌های دوران باردرای بسیار مفید بوده و همواره توصیه می‌شود. به علاوه، برای کاهش تهوع و استفراغ در بیمارانی که به تازگی شیمی درمانی شده‌اند هم بسیار مفید واقع خواهد شد.

فواید نعناع فلفلی برای پوست و مو

مصرف نعناع فلفلی به کنار، بهره‌بردن از خواص آن به کنار. اما باید بدانید که هنوز چیزهای دیگری هم هست که از نعناع فلفلی نمی‌دانید! نعناع فلفلی نه تنها برای درمان اختلالات داخلی بدن مفید است، بلکه برای رفع مشکلات پوست و مو نیز به کار می‌رود. برای رفع اختلالات پوستی، معمولا از روغن نعناع فلفلی استفاده می‌شود که آن را به صورت موضعی روی محل مورد نظر استعمال می‌کنند:

روغن نعناع فلفلی برای پوست و مو

✔ ضد خارش و التهاب

حجم بالای منتول در نعناع فلفلی، باعث شده تا بتوان از آن به عنوان آرام‌بخش تحریکات پوستی استفاده کرد. استفاده از روغن نعناع فلفلی، برای کاهش خارش و رفع التهاب و قرمزی پوست، بسیار مفید است.

✔ درمان آفتاب سوختگی

از بهترین روش‌های طبیعی که می‌توان برای درمان آفتاب سوختگی معرفی کرد، استفاده از روغن نعناع فلفلی است. با مالیدن روغن این گیاه بر روی پوست، هم می‌توان روند بهبودی و بازسازی پوست را سرعت بخشید، و هم التهاب و قرمزی و سوزش آن را برطرف کرد.

✔ افزایش رشد مو و تقویت آن

تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۸، ثابت کرده‌اند که یکی از گزینه‌های تقویت و افزایش رشد موی سر، استفاده از روغن نعناع فلفلی است. نعناع فلفلی، با تقویت فولیکول‌ها، مویی بلند و شاداب را برایتان به ارمغان می‌آورد.

✔ رفع شوره‌ی سر

پیشتر در همین مقاله ذکر کردیم که نعناع فلفلی، خاصیت ضدباکتریایی و ضدمیکروبی دارد. دانشمندان ثابت کرده‌اند که استفاده از روغن نعناع فلفلی بر روی پوست سر، هم احتمال ابتلا به قارچ پوستی را کاهش می‌دهد، و هم اینکه به درمان و رفع شوره کمک می‌کند.

سایر خواص نعناع فلفلی که شاید از آن هم بی‌خبر باشید!

تا به اینجا، شاید با نود درصد هر آنچه که باید درباره‌ی نعناع فلفلی می‌دانستید، آشنا شدید. اکنون چند نکته‌ی تکمیلی را هم برایتان بازگو می‌کنیم تا نود را به صد تبدیل کنیم!

نعناع فلفلی یک خوشبو کننده‌ی طبیعی دهان است. استفاده از دمنوش آن به صورت مکرر، بوی بد دهان را از بین می‌برد.

✔ استفاده از روغن نعناع فلفلی به صورت موضعی، یا خوردن دمنوش آن، به عنوان یک مسکن عمل کرده و به رفع درد کمک می‌کند. به علاوه برای گلودرد نیز مفید است.

نعناع فلفلی ضد احتقان است، مصرف دمنوش نعناع فلفلی، و یا بوییدن برگ آن، برای کاهش علائم آلرژی‌های فصلی، بسیار توصیه شده است.

✔ مصرف دمنوش نعناع فلفلی، آنزیم‌های کبدی را کنترل می‌کند و برای بهبود کبد چرب بسیار مفید است.

روش تهیه‌ی دمنوش و استفاده از روغن نعناع فلفلی

برای اینکه هر چه بیشتر از خواص نعناع فلفلی بهره ببرید، باید آن را به صورت دمنوش و یا روغن استفاده کنید. گرچه مصرف برگ آن به صورت خام نیز مفید است، اما دو مورد اول تاثیر بیشتری دارد.

برای تهیه‌ی دمنوش نعناع فلفلی:

دمنوش نعناع فلفلی

۱) به ۵ تا ۷ برگ بزرگ نعناع فلفلی، و یک پیمانه آب نیاز دارید،

۲) باید برگ‌ها را کمی خرد کرده و به آب در حال جوشیدن اضافه کنید،

۳) اجازه دهید تا ۷ دقیقه بجوشد،

۴) بعد دمنوش را از صافی عبور داده،

۵) کمی به آن عسل و یا نبات اضافه کرده و نوش جان کنید!

برای رقیق کردن روغن نعناع فلفلی باید:

۱) ۳ تا ۵ قطره از روغن نعناع فلفلی را با ۲۵ میلی‌لیتر روغن حامل مخلوط کنید،

۲) روغن حامل میتواند روغن نارگیل، روغن زیتون، روغن هسته‌ی انگور و یا روغن بادام باشد.

۳) آن را بر روی پوست استعمال کرده و مطمئن شوید که به آن حساسیت ندارید.

عوارض و موارد منع مصرف

✔ روغن نعناع فلفلی را نباید خورد!

✔ مصرف زیاد نعناع فلفلی باعث ایجاد مسومیت خواهد شد.

✔ مصرف نعناع فلفلی برای افرادی که رفلاکس معده دارند توصیه نمی‌شود.

✔ مصرف آن برای کودکان منع است و ممکن یاعث ایجاد مشکلات تنفسی حاد شود.

✔ افرادی که به دیابت مبتلا هستند نباید از نعناع فلفلی استفاده کنند.

✔ مصرف نعناع فلفلی با داروهای ضد اسید، داروهای قند خون و داروهای کبدی، باعث ایجاد تداخل دارویی خواهد شد.

لب کلام در باب نعناع فلفلی!

هدف سرزمین سلامتی، آگاه کردن خوانندگان است. شما مقاله‌ای را به صورت رایگان خواندید و از اطلاعاتی برخوردار شدید، که هیچ پزشکی آن را برایتان فاش نمی‌ساخت. همینطور در زمان خود نیز صرفه‌جویی و از اتلاف وقت با ارزشتان جلوگیری کردید.

شما با خواندن این مقاله، از فواید نعناع فلفلی برای لاغری، سلامتی و بهبود اختلالات، و همینطور برای پوست و مو، آگاه شدید. اکنون من از یک چیز کاملا مطمئنم! درباره‌ی اینکه شما اکنون به دنبال بازکردن جایی برای نعناع فلفلی در برنامه‌ی غذایی خود هستید، هیچ شکی ندارم!

‫1 نظر ارسال شده در “خواص نعنا فلفلی

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *